Van Hanegem: "Riepen dat ze een doodschop uit hadden moeten delen"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem blikt volgens traditie op maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad terug op het afgelopen voetbalweekeinde. De oud-voetballer zag een duidelijk verschil in kwaliteit tussen Feyenoord en SC Heerenveen en kijkt hij vooruit het treffen met Celtic.

Van Hanegem meldt in het dagblad: "Natuurlijk hoop ik dat Celtic hier wordt verslagen. Dat ze net zo worden overlopen als Heerenveen, dat geloof ik zeker niet. Zo speel je gewoon niet wekelijks. Mensen riepen dat die Friezen een keer een doodschop uit hadden moeten delen. Maar als je overal net te laat bent en dat was zo, dan ziet het er gewoon heel beroerd uit. Feyenoord deed het gewoon prima."

Ook blikt hij even terug in het verleden en zijn eigen carrière. "Er klopten de laatste dagen nogal wat mensen bij mij aan met de vraag of ik nog eens over 1970 en Celtic wilde praten, omdat Feyenoord weer tegenover die club staat. Maar eerlijk gezegd weten we het nu wel, toch? Dat neem ik die mensen niet kwalijk hoor, maar ik heb al zo vaak geroepen dat ik niet met de plakboeken op schoot zit of zat."

Het duel tussen Feyenoord en Celtic wordt afgewerkt in Rotterdam en begint dinsdag om 21.00 uur.

Lees meer:
0 reacties