Van Hanegem wijst naar Ajacied: "Hij deed nog gekker dan Antony"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem heeft zich zondag geërgerd aan het gedrag van twee Ajacieden. Naast het gedrag van Antony was 'De Kromme' ook niet onder de indruk van de maniertjes van Lisandro Martínez, ondanks dat Van Hanegem het goede spelers vindt.

"Ik zeg er nog maar eens bij dat ik hem een geweldige speler vind anders komen die domoren weer met Willem is voor Feyenoord en kan er niet tegen dat ze hebben verloren", opent Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "Maar Antony doet zo gek, dat je het bijna niet kunt geloven. Alleen Lisandro Martínez, in mijn ogen ook een goede speler, deed in de Klassieker nog gekker."

"Die beuk in het zestienmetergebied tegen Cyriel Dessers vonden ze in veel praatprogramma's allemaal niet zo bijzonder, maar kijk er dan nog eens goed naar", vervolgt 'De Kromme'. "Het had niets met de bal spelen of iets dergelijks te maken, het was puur om Dessers heel hard te raken."

"Verder zie je wat het verschil maakt", concludeert het Feyenoord-icoon. "Feyenoord moet Jorrit Hendrix brengen als er gewisseld moet worden. Daar word je als ploeg eerder minder dan beter van. Ajax brengt Davy Klaassen en Brian Brobbey. Dan gebeurt er iets. Toch heeft Feyenoord kunnen zien dat het in staat is om het initiatief te nemen tegen de sterkste ploeg in de Eredivisie."

"Dat zegt iets over de rest van het seizoen, maar niet over de komende jaren tegen Ajax. Je moet de kans grijpen als die er ligt tegen die ploeg, en dat is wederom niet gelukt. Al was de conclusie van Erik ten Hag dat Feyenoord in het laatste halfuur volledig was weggevaagd door Ajax natuurlijk gekkigheid. Ajax was in die fase inderdaad beter, maar Feyenoord was dat daarvoor een uur lang geweest", aldus Van Hanegem.

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
za
28/01
RKC Waalwijk
18:45
FC Emmen
za
28/01
NEC
20:00
Sparta Rotterdam
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 18 27 41
2 AZ 18 16 39
3 PSV 18 22 35
4 FC Twente 18 19 35
5 Ajax 18 27 34
6 Sparta Rotterdam 18 13 32
7 FC Utrecht 18 1 29
Bekijk de hele stand