Van Hooijdonk vol onbegrip over Oranje-speler: "Moet normaal doen"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over de houding van Wout Weghorst. De spits schoot Oranje zaterdag naar de zege op Ierland en na afloop verscheen hij getergd voor de camera van de NOS.

Daar werd er gesproken over een 'moeilijke wedstrijd' voor Oranje, iets waar Weghorst niet blij mee was. "Dat is wat jij belangrijk vindt op dit moment?", vraagt de spits zich af. "Het is belangrijk dat wij ons geplaatst hebben voor een hoofdtoernooi. Dat is waar het om gaat en dat hebben we fantastisch gedaan. Dat het beter moet en kan is ongetwijfeld zo."

"Maar jij begint jouw tweede vraag al met ‘moeilijke wedstrijd’ erin. Ik wil helemaal niet dat dit interview deze kant op gaat, maar iedereen voelt dat het een moeilijke wedstrijd was. Ik vind het jammer dat je direct moet beginnen over een moeilijke wedstrijd", klonk het.

Van Hooijdonk snapt niks van de woorden van Weghorst. "Hij is erg getergd weer, maar Wout moet ook eventjes met beide benen op de grond gezet worden. Hij maakt een fantastische goal, maar dit is nu de tweede keer dat we een verongelijkte Wout Weghorst zien. En dat terwijl een hele normale vraag gesteld wordt. Waarom kan Wout Weghorst daar niet normaal antwoord op geven?", vraagt hij zich hardop af.

Rafael van der Vaart kijkt ook op van de reactie van de spits: "Toen hij scoorde gebaarde hij al naar ons of naar het publiek, misschien vanwege de roep om Luuk de Jong. Ik denk dat hij daarmee zit. Het was vandaag gewoon geen topwedstrijd, dus dan kun je die vraag gewoon stellen. Dan denk ik van: jongen, je hebt vandaag een wereldgoal gemaakt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand