"Van Hooijdonk werd uitgelachen, maar zal nu stilaan zelf lachen"

Youri Mulder heeft genoten van het Champions League-duel tussen Ajax en Borussia Dortmund (4-0). Volgens de analist is een dergelijk sterk Ajax 'zelden vertoond'.

"Ik heb zelden een ploeg zo goed zien voetballen", begint Mulder bij Sporza . "Prestaties zoals die van Ajax, met dergelijke spelkwaliteit, snelheid, techniek... Ik kan ze op één hand tellen. Wat Ajax gisteren toonde was zeer zeldzaam, een absoluut genot om mee te maken." Kan Ajax het succes uit 2018-2019 herhalen in de Champions League? "Ik denk dat de huidige ploeg nóg beter is, het is nog meer een collectief", zegt Mulder. "Destijds steunde de ploeg nog veel op de individuele klasse van jongens als Ziyech, De Jong en De Ligt, hun centrale as."

Youri Mulder

"Als ze beter willen doen dan in 2019 zullen ze met deze generatie spelers de finale moeten halen", vervolgt Mulder. "Maar tegenwoordig heeft Ajax genoeg geld om hun goede spelers langer vast te houden, ze hoeven niet meer te zwichten voor het geld van Europese subtoppers." De analist moet ook nog even denken aan collega Pierre van Hooijdonk. "Begin dit seizoen zei Pierre van Hooijdonk dat Ajax wel eens tot aan de finale zou kunnen komen. Hij werd toen uitgelachen, maar Pierre zal nu stilaan zelf lachen. Als je ziet wat Ajax gisteren deed - en als het dit niveau doortrekt - dan kan het iedereen verslaan."

"Begin dit seizoen zei Pierre van Hooijdonk dat Ajax wel eens tot aan de finale zou kunnen komen."

Lees meer: