Van Hooijdonk wijst naar Oranje: "Daar hangt het succes van af"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart denken dat Oranje ver kan komen op het EK. Het Nederlands elftal behoort echter niet tot de favorieten voor de eindzege. 

Van Hooijdonk stelt een duidelijke eis voor het succes van Oranje. "Het succes gaat afhangen van de vorm van de aanvallers. Voor de rest hebben we genoeg stabiliteit achterin, dat zal geen probleem worden voor Ronald Koeman", vertelt hij aan NOS. "Ik verwacht dat wij dit EK een wezenlijk aandeel gaan hebben, maar je zult me niet horen roepen dat we het EK gaan winnen."

Collega Van der Vaart denkt dat Oranje met het verlies van Frenkie de Jong ook veel minder kans heeft op het winnen van het eindtoernooi in Duitsland. "Gelukkig maakt Memphis Depay wel een hele goede indruk. Ik verwacht en hoop dat we de halve finale halen", aldus de analist. "En met een beetje mazzel, want je hebt ook geluk nodig, kom je nog verder."

Dat Oranje niet de favoriet is, maakt volgens Van Hooijdonk niet uit. "Ze moeten zich vastklampen aan het NAC-scenario. Dat is het bewijs dat alles kan", aldus de voormalig spits. De club uit Breda promoveerde onlangs tegen alle verwachtingen in terug naar de Eredivisie. "Op de ranking staat Nederland niet op één, maar de nummer één wint niet altijd in voetbal."

Lees meer:
0 reacties