Van Marwijk aan de slag bij nieuwe club: "Uitermate verheugd"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk gaat als bestuurder aan de slag bij MVV. De oud-trainer van Feyenoord en van het Nederlands elftal is dinsdag toegetreden tot de raad van commissarissen van de noodlijdende club.

Als commissaris voetbaltechnische zaken neemt Van Marwijk het stokje over van oud-international Ernie Brandts, die sinds november 2022 in de raad van commissarissen zat. Het is niet bekend waarom Brandts stopt. Het orgaan wordt geleid door Onno Hoes, voormalig burgemeester van Maastricht.

MVV beleeft hele zware tijden. De club balanceert op de rand van een faillissement nadat beoogde Amerikaanse investeerders zich op het laatste moment hadden teruggetrokken. Het is niet duidelijk hoe groot de schuld van MVV is.

Onno Hoes, interim voorzitter van MVV hierover: "Allereerst wil ik graag Ernie Brandts bedanken voor zijn inspanningen de afgelopen jaren. Ernie is als vaste steunpilaar voor de voetbal technische zaken van grote waarde geweest voor de RvC van MVV Maastricht. Daarnaast ben ik uitermate verheugd met de komst van de nieuwe leden. Ieder lid brengt deskundigheid en expertise mee die MVV nodig heeft om de stap te zetten naar een gezonde club met een groot maatschappelijk draagvlak. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met het nieuwe team."

Lees meer:
0 reacties