Van Marwijk geniet van debutant: "Hij wordt beter dan zijn opa"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk heeft zondag genoten van kleinzoon Ruben van Bommel. De 19-jarige aanvaller maakte bij AZ zijn debuut in de Eredivisie en was daarbij gelijk goed voor een goal en assist.

"Ik was vanmiddag extra trots. Heel bijzonder", is Van Marwijk trots in gesprek met de NOS. "We hebben samen met de familie gegeten. Hij blijft er redelijk nuchter onder. Het is ook een rustige jongen, maar hij was natuurlijk blij. Dit betekent heel veel voor hem."

Van Bommel verruilde MVV Maastricht afgelopen zomer voor AZ. Volgens Van Marwijk was dat geen makkelijke keuze. "Hij is helemaal geen type dat vooruit denkt, maar nam wel uitgebreid de tijd voor zijn keuze. Normaal heb je misschien één of twee mogelijkheden, maar hij had heel wat meer keuzes. Hij kon ook naar het buitenland."

De jongeling praat vaak met zijn opa over voetbal. De voormalig bondscoach geniet daarvan. "Ik ben niet zo kritisch, hoor, meer realistisch en hartstikke trots. Ruben lijkt wat meer op mij. Ik herken wel veel, bepaalde bewegingen, hoe hij aanneemt en versnelt."

"Maar er zijn natuurlijk genoeg verschillen. Hij is bijvoorbeeld veel sneller, rechtsbenig en scoort makkelijker dan ik. Hij wordt beter dan zijn opa", is Van Marwijk overtuigd.

Lees meer:
0 reacties