Van Marwijk: "Hij heeft zijn plek in Oranje dubbel en dwars verdiend"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Feyenoord wist zich afgelopen weekend tot landskampioen te kronen. Ook Bert van Marwijk zag de ploeg van Arne Slot dit seizoen excelleren en spreekt lovende woorden.

"Deze titel is echt een prestatie van het hele team", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Feyenoord is dit seizoen ongelooflijk sterk als team en dat is de verdienste van Arne Slot. Ze spelen met zó’n dynamiek en energie en bovendien altijd en overal op dezelfde manier. Ook als er iemand wegvalt, blijft er toch dezelfde dynamiek. Dan is het eigenlijk oneerlijk om er één speler uit te halen."

Toch noemt hij Lutsharel Geertruida als de verrassing van dit seizoen. "Helemaal een verrassing was het natuurlijk ook weer niet, omdat hij het vorig seizoen ook al goed heeft gedaan. Maar hij speelt zo slim als rechtsback en je kunt hem ook moeiteloos in het centrum zetten. Hij heeft zijn plek bij het Nederlands elftal ook dubbel en dwars verdiend."

De vraag is nu of Arne Slot langer in Rotterdam blijft. "Ik denk dat Feyenoord hem een aanbieding gaat doen die hij bijna niet kan weigeren. Als hij blijft, denk ik dat ze ook meer middelen krijgen om het elftal in stand te houden of misschien wel te verbeteren. Ik denk dat hij zich op zijn gemak voelt bij Feyenoord. Alleen een echt grote club zal hem kunnen verleiden", aldus Van Marwijk.

Lees meer:
0 reacties