Van Marwijk: "Hij wilde bij PSV te snel, maar had achteraf wél gelijk"

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk Foto: © Pro Shots

Bert van Marwijk denkt dat PSV er goed aan had gedaan om schoonzoon Mark van Bommel langer aan te houden als hoofdtrainer bij de club. De oud-trainer was zelf als adviseur verbonden aan de Eindhovenaren in de tijd dat Van Bommel de hoofdtrainer was.

"Mark wilde te snel", vertelt Van Marwijk aan Voetbal International. "Maar achteraf had hij wél gelijk. Bijna alles wat hij wilde verbeteren, intern, is uiteindelijk ook uitgevoerd. Maar zijn handelswijze heeft hem wel deels de kop gekost. In elke organisatie krijg je na verloop van tijd dat mensen hun eigen wereldje creëren en dat proberen te behouden, uit te breiden het liefst. Als je dat wilt doorbreken, dan is dat best wel moeilijk."

"Mark wilde verder professionaliseren, maar dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen", gaat de voormalig bondscoach van Oranje verder. Van Marwijk geeft echter ook aan dat ook Van Bommel in bepaalde situaties niet helemaal juist heeft gehandeld. "Hij heeft dat zelf ook niet altijd handig aangepakt. Hij had met sommige situaties wel wat vriendelijker om kunnen gaan, zal ik maar zeggen."

Na een snel ontslag bij VfL Wolfsburg leek de carrière van Van Bommel al vroegtijdig een flinke kras te hebben. Nu presteert de oud-PSV'er uitstekend in België, maar een 'lange neus' maken zou Van Marwijk hem niet adviseren. "De resultaten spreken voor zich. Iedereen gaat nu natuurlijk weer nadenken over wat er eerder is gebeurd. Dat ze bij PSV destijds misschien toch te snel hebben gehandeld. En zeker bij Wolfsburg", aldus Van Marwijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
zo
24/09
PEC Zwolle
16:45
AZ
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
wo
27/09
Ajax
21:00
FC Volendam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Go Ahead Eagles 5 3 10
6 Excelsior 6 2 9
7 Fortuna Sittard 6 0 9
Bekijk de hele stand