Van Nistelrooij over Louis van Gaal: "Dan zet ik het geluid uit"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij heeft met trots gekeken naar hoe het Nederlands Elftal op het WK in Qatar. De huidig PSV-trainer is zeer onder de indruk van toenmalig bondscoach Louis van Gaal met wie hij regelmatig sprak tijdens het toernooi.

"Ik heb goed contact met de jongens van PSV gehouden tijdens het toernooi. Ik vind dat ze het heel goed hebben gedaan", geeft de oefenmeester toe. "Ook met de bondscoach had ik contact, ook hij was heel tevreden over de jongens en hoe ze zich hebben gemanifesteerd tijdens trainingen en in de minuten die ze hebben gemaakt. Met Cody natuurlijk als basisspeler hebben ze een geweldige bijdrage geleverd."

Veel mensen hadden kritiek op de passieve speelstijl van Van Gaal, maar Van Nistelrooij zag het probleem niet. "Ik denk dat er vooraf een heel duidelijke lijn is geweest: zo gaan we het doen, want dan hebben we de grootste kans om te winnen. Daar gaat het om. Daar heeft Louis van Gaal geweldig aan vastgehouden. Ik heb echt met trots naar het Nederlands elftal gekeken."

Het was de gepensioneerde spits niet opgevallen dat er zoveel kritiek was op de speelstijl van het Nederlands Elftal vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dat komt misschien omdat ik het geluid tijdens wedstrijden uitzet, dan krijg ik niet mee wat de commentator of analisten zeggen. Ik zet muziek op, mijn play-list en dan kijk ik de wedstrijd. Dan word ik niet afgeleid. De keuze voor het systeem is gebaseerd op de beschikbare spelers. Ik vind dat Van Gaal geweldig werk heeft geleverd", aldus de hoofdtrainer van PSV.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
zo
24/09
PEC Zwolle
16:45
AZ
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
wo
27/09
Ajax
21:00
FC Volendam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Go Ahead Eagles 5 3 10
6 Excelsior 6 2 9
7 Fortuna Sittard 6 0 9
Bekijk de hele stand