Van Nistelrooij openbaart: "Daar zou ik wel trainer willen zijn"

Ronald Koeman en Ruud van Nistelrooij
Ronald Koeman en Ruud van Nistelrooij Foto: © BSR Agency

Ruud van Nistelrooij wil heel graag weer aan de slag als trainer, zo vertelt hij in gesprek met MARCA. De oud-spits van onder andere PSV vertelt ook dat de kans vrij groot is dat hij volgend seizoen weer ergens voor de groep staat. 

"Ik wil graag blijven trainen. En het lijkt erop dat dat deze zomer weer gaat gebeuren", vertelt van Nistelrooij. "Mijn tweede baan als trainer is erg belangrijk voor mij. Ik wil dat iedereen ziet hoe ik als coach ben. In Nederland is het duidelijk, maar ik wil dat het ook in het buitenland wordt gezien."

"Ik zou wel graag in Spanje willen trainen. Ik heb gespeeld in Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje. Deze vier landen zijn voor mij dus een optie, omdat ik de talen spreek. Ik heb de ervaring dat ik in deze landen heb gewoond en ik zou graag weer in een van deze competities werken. Maar Spanje heeft iets speciaals voor mij, dat moet ik wel zeggen."

Sinds zijn ontslag bij PSV heeft Van Nistelrooij niet niks gedaan. Zo heeft hij onder andere meegekeken bij toptrainers als Manuel Pellegrini en Carlo Ancelotti. "Ancelotti vertelde me dat er geen geheimen zijn in het voetbal en verwelkomde me bij letterlijk alle besprekingen en trainingen. Het was indrukwekkend om met hem te praten. Zijn ervaringen zijn bizar en het laat zien hoe het leven als coach eruit ziet, hoe je leert en hoe je verandert. Het heeft me veel geholpen."

Lees meer:
0 reacties