Van Nistelrooij over afgegleden speler: "Ik heb erin geïnvesteerd"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij kende als voetballer een rijke carrière. Bij onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid scoorde hij vele goals. Bij laatstgenoemde club speelde hij samen met een jonge Royston Drenthe die er een zeer eigen mening op nahield, zo laat de voormalig spits weten tegenover VTBL.

Van Nistelrooij vertelt: "Op trainingen speelde hij wel eens linksback tegen Ronaldo, Robinho of Kaka. De buitenspelers van toen, die vrat hij helemaal op. En ook met zijn opkomen, zijn snelheid en een goede voorzet, goede trap. Bernd Schuster had het er met mij over en vroeg of ik niet dacht dat hij ook linksback kon zijn. Als ik dat zo zie...."

De trainer van Real Madrid zag kansen. Van Nistelrooij: "Schuster had wel het idee om hem daar een kans te geven. Maar toen zei Royston: 'Ik ben linksboetoe!'. Maar toen zei ik je hebt zeven linksboetoes voor je... Dit is Real Madrid. Wie weet wat het met je carriere. Ik heb erin geïnvesteerd om hem op andere gedachten te brengen, maar het lukte niet. Hij was een echte linksboetoe zoals hij het zelf zei. De rest is geschiedenis." 

Drenthe zakte via diverse clubs af naar het amateurvoetbal en hing op jonge leeftijd zijn schoenen aan de wilgen.

Lees meer:
0 reacties