"Van Persie is niet onomstreden binnen jeugdopleiding van Feyenoord"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen heeft al een gesprek gehad met Robin van Persie, over de mogelijke functie als trainer bij de Friese club. Clubwatcher Sander de Vries had zo zijn twijfels toen hij de naam van de oud-topspits hoorde, maar is nu toch positief.

"Van Persie is een uithangbord, net als Marco van Basten (voormalig SC Heerenveen-trainer, red). Je haalt een Triple A-merk binnen", zo vertelt De Vries bij Omroep Abe. "Hij kan ook eigenlijk niet verder bij Feyenoord. De Onder 21 is beduidend slechter dan de Onder 18 (waar Van Persie nu trainer is, red.). Bij Feyenoord 1 zit Arne Slot. Zolang hij daar zit, is er geen kans om hoofdtrainer te worden."

"Als Slot weggaat, dan willen ze het liefst een bewezen trainer. Ik heb ook gehoord dat Van Persie binnen die opleiding niet onomstreden is. Hij is groter dan de opleiding van Feyenoord en heeft weinig tegenspraak. Hij kan doen wat hij wil. Hij had bijvoorbeeld een begeleidingsstaf van vijftien personen om zich heen bij de Onder 18, dat is tamelijk veel", aldus Sander de Vries.

Lees meer:
0 reacties