Van Persie lyrisch: "Het is echt de beste leerschool die er bestaat"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie is blij met het bestaan van de Youth League. In gesprek met De Telegraaf licht hij toe. "De reden waarom we zo blij zijn met deze competitie is dat het een cadeautje is voor de elitegroep van de jeugdopleiding."

"Voetballen onder deze weerstand is de beste leerschool. Je krijgt met andere culturen te maken. Celtic is een tegenstander met veel fysieke kracht. Zij verdedigden heel laag op het veld. Daar moet je dan als team en als coach oplossingen voor bedenken. En het kost veel kracht om op te bouwen zoals wij het doen. Nu komt Atletico Madrid eraan. De weerstand gaat nog groter worden, maar het is echt de beste leerschool die er bestaat", aldus de trainer van de onder 18 van Feyenoord.

Van Persie mag ook enkele talenten, die al bij de A-selectie zijn aangesloten, verwelkomen in de Youth League. "Toch is dat niet altijd een garantie dat het dan beter gaat. Ik heb dat voorbeeld ook naar de groep nog aangehaald uit mijn eigen carrière. Jong Oranje moest zich in 2004 plaatsen voor het EK. Arjen Robben, Nigel de Jong en ik werden teruggehaald. Wij zouden het wel even doen. We verloren met 3-0. Daarom vond ik het mooi dat jongens als Gjivaj Zechiël en Antoni Milambo wél leverden."

Lees meer:
0 reacties