Van Praag ontkent gerucht over algemeen directeur: "Nooit gebeurd"

Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks
Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks Foto: © Pro Shots

Michael van Praag ontkent dat hij Bert van Oostveen heeft voorgedragen bij Ajax. Van Praag zou in de oud-voorzitter van de KNVB de nieuwe algemeen directeur hebben gezien. 

Van Praag maakt in het NH Sportcafé korte metten met de berichtgeving. "Ik begrijp dat een journalist, dat moet ook, gebruik maakt van zijn bronnen. Daar heb ik niets op tegen, helemaal goed. Maar nu staat er in De Telegraaf en in Het Parool dat ik Bert van Oostveen zou hebben voorgesteld als directeur bij Ajax. En dat Ajax dat heeft geweigerd. Jongens, dat is nooit gebeurd", verzekert de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. 

Volgens Van Praag ligt de zoektocht naar een algemeen directeur niet bij hem. "Het is een extern bureau die pas twee weken geleden de opdracht heeft gekregen", legt hij uit. "Die hebben een veel grotere database van mensen die een beursgenoteerde onderneming zouden kunnen leiden. Dat kunnen wij zelf ook bedenken, maar zij gaan de search doen en met een voorstel komen. Dat is gewoon de procedure."

Lees meer:
0 reacties