"Van Seumeren is solidair met idioten die met bekers urine gooien"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht werd zondagmiddag in Enschede niet ondersteund door de eigen aanhang. Na wanordelijkheden tijdens de vorige editie van FC Twente - FC Utrecht waren de supporters uit de Domstad niet welkom in Enschede. Eigenaar Frans van Seumeren was solidair met zijn aanhang.

Leon ten Voorde had zich enorm geërgerd aan Van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht. “Hij vertelde in een rubriek dat hij solidair was met supporters die op basis van wangedrag niet naar Enschede mochten", vertelt de sportjournalist in de podcast De Ballen Verstand van De Tubantia. "Ik vind de houding van FC Utrecht al vanaf het eerste moment heel raar. Als jouw aanhang zich zo misdraagt, en dat kon iedereen vorig jaar zien, dan mag je daar best wel afstand van nemen en dan moet je niet gaan zeuren over een procedure die niet goed is geweest. Je kunt ook zeggen dat je aanhang zich misdragen heeft en daar je verantwoordelijkheid voor nemen."

"De leiding van Utrecht verklaart zich solidair met idioten die met bekers urine en met van alles en nog wat naar beneden hebben gegooid", vervolgt Ten Voorde. "Van Seumeren zegt ook dat hij zich in Enschede nooit echt thuis voelt omdat hij daar op een bepaalde manier wordt bejegend en dat is in geen enkel stadion in Nederland zo. Als dat zo is, is dat te gek voor woorden."

"Maar ik weet niet of Frans van Seumeren wel eens rond heeft gekeken in zijn eigen stadion. Er zijn een paar stadions waar je als uitsupporter en als gewone man, vrouw of kind, niet gewoon kunt zitten als je juicht voor je club. Dan bedoel ik niet bij de harde kern maar overal. Als het Frans van Seumeren in Enschede overkomt is dat te gek voor woorden en moet daar tegen opgetreden worden. Dat ben ik helemaal met hem eens. Maar een blik in de spiegel mag ook wel", besluit Ten Voorde.

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/01
RKC Waalwijk
18:45
FC Emmen
za
28/01
NEC
20:00
Sparta Rotterdam
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 18 27 41
2 AZ 18 16 39
3 PSV 18 22 35
4 FC Twente 18 19 35
5 Ajax 18 27 34
6 Sparta Rotterdam 18 13 32
7 FC Utrecht 18 1 29
Bekijk de hele stand