"Van Seumeren is solidair met idioten die met bekers urine gooien"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht werd zondagmiddag in Enschede niet ondersteund door de eigen aanhang. Na wanordelijkheden tijdens de vorige editie van FC Twente - FC Utrecht waren de supporters uit de Domstad niet welkom in Enschede. Eigenaar Frans van Seumeren was solidair met zijn aanhang.

Leon ten Voorde had zich enorm geërgerd aan Van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht. “Hij vertelde in een rubriek dat hij solidair was met supporters die op basis van wangedrag niet naar Enschede mochten", vertelt de sportjournalist in de podcast De Ballen Verstand van De Tubantia. "Ik vind de houding van FC Utrecht al vanaf het eerste moment heel raar. Als jouw aanhang zich zo misdraagt, en dat kon iedereen vorig jaar zien, dan mag je daar best wel afstand van nemen en dan moet je niet gaan zeuren over een procedure die niet goed is geweest. Je kunt ook zeggen dat je aanhang zich misdragen heeft en daar je verantwoordelijkheid voor nemen."

"De leiding van Utrecht verklaart zich solidair met idioten die met bekers urine en met van alles en nog wat naar beneden hebben gegooid", vervolgt Ten Voorde. "Van Seumeren zegt ook dat hij zich in Enschede nooit echt thuis voelt omdat hij daar op een bepaalde manier wordt bejegend en dat is in geen enkel stadion in Nederland zo. Als dat zo is, is dat te gek voor woorden."

"Maar ik weet niet of Frans van Seumeren wel eens rond heeft gekeken in zijn eigen stadion. Er zijn een paar stadions waar je als uitsupporter en als gewone man, vrouw of kind, niet gewoon kunt zitten als je juicht voor je club. Dan bedoel ik niet bij de harde kern maar overal. Als het Frans van Seumeren in Enschede overkomt is dat te gek voor woorden en moet daar tegen opgetreden worden. Dat ben ik helemaal met hem eens. Maar een blik in de spiegel mag ook wel", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
zo
24/09
PEC Zwolle
16:45
AZ
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
wo
27/09
Ajax
21:00
FC Volendam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Go Ahead Eagles 5 3 10
6 Excelsior 6 2 9
7 Fortuna Sittard 6 0 9
Bekijk de hele stand