Ihattaren was te dik: "Liet foto's van Ronaldo uit Brazilië zien"

Gerald Vanenburg heeft er alles aan gedaan om Mohamed Ihattaren weer klaar te maken voor het professionele voetbal. Het was voor de oud-international een enorme teleurstelling om te zien dat hij Ihattaren niet op het juiste spoor kreeg.

"Ik heb hem niet meer gesproken de laatste tijd", zegt Vanenburg in voetbalpraatprogramma Rondo. Hij vertelde hoe hij Ihattaren bij Ajax kreeg. "Ik heb toenmalige technisch directeur Marc Overmars gebeld. Hij wilde Mo eerst niet, maar ik zei dat ik hem de beste speler vond, mits we hem aan de gang kregen. Toen gaf Marc toe. Hij zat er daarna heel dicht tegenaan. Wat een geweldige speler, maar als je hem nu ziet, dan schieten de tranen in je ogen."

Vanenburg zegt er alles aan gedaan te hebben om Ihattaren te helpen, maar het bleek onmogelijk. "Dat is gewoon heel triest", legt de oud-speler van Ajax uit. "Het bleek allemaal te moeilijk voor hem. In de voetballerij moet je ten koste van alles willen slagen en er niet teveel omheen hebben. Maar ik denk dat hij dat niet snapt. Dat blijkt wel, anders had hij al bij de grootste clubs ter wereld gespeeld. Als hij niet wakker wordt, lukt het niet. Maar ik denk dat het niet meer lukt, daarom ben ik ook gestopt. Hij moet zich ook gewoon melden op de trainingen, op tijd komen. Maar ik heb gezien dat hij dat gedeelte niet snapt. Hij kwam bij mij ook te laat, omdat hij andere dingen belangrijk vond. Dan zei hij dat hij ergens was, waar hij niet was. Als je veel voor iemand doet, wil je dat ook terug. Dat ontbrak eraan. Vertrouwen is belangrijk."

"Als ik Ihattaren zie, springen de tranen in mijn ogen"
Gerald Vanenburg

"In september heeft hij me gevraagd het nog een keer te proberen", blikt Vanenburg terug. Dat ging echter al snel weer verkeerd. "Ik was duidelijk en zei dat we dan wel deden wat ik hem zei. Anders zou het een kort verhaal worden. Nou, dat werd het. Ik heb weinig spelers gezien met zoveel talent, daarom doet het me ook echt pijn. Maar hij heeft altijd wel iets. Hij kan zichzelf geen pijn doen. Ik weet niet of dat nog goed gaat komen, maar heb er wel alles aan gedaan. Ik was constant bezig om de prikkel te zoeken. Hij was te dik en als hij dan bij mij aankwam, liet ik foto's van Ronaldo uit Brazilië zien en zei ik: zo zie jij er ook uit."

Vanenburg zou de helpende hand echter zo weer toesteken wanneer Ihattaren het zou vragen. "Ik zou hem echt altijd helpen. Waarom? Omdat het een speler uit de buitencategorie is. En een geweldig persoon. Honderd procent. Als hij het wil? Ja, dan ga ik het zo weer doen. Maar hij moet ook een beetje bezeten raken om er alles uit te halen. Boos ben ik helemaal niet. Ook niet geweest. Ik vind het veel erger voor hemzelf dan voor mij", besluit Vanenburg teleurgesteld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand