Velázquez bij Fortuna: "Dat hij slecht Engels spreekt is onbelangrijk"

Vlnr.: Isitan Gün, Burak Yilmaz, Atilla Aytekin en Sjoerd Ars
Vlnr.: Isitan Gün, Burak Yilmaz, Atilla Aytekin en Sjoerd Ars Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard heeft met Julio Velázquez een nieuwe trainer binnengehaald. Technisch manager Sjoerd Ars is blij dat zijn elftal nu eindelijk weer verder kan.

"We hebben een aantal profielen opgesteld waar een trainer aan moet voldoen", zegt Ars tegen ESPN. "Vanuit die gedachtegang ga je op zoek naar een trainer. Dan ga je in de vijver om je heen kijken. We hebben gesprekken gehad met Dick Schreuder, maar dat is hem niet geworden. Maar zo ga je een lijst af met mensen die passen bij wat je zoekt. Er zaten Nederlandse trainers bij, maar het was geen eis."

"We wilden een trainer die ons energie kan brengen met een bepaalde tactische discipline", zo laat Ars optekenen. "Na je eigen vijver kom je bij trainers die je wat minder goed kent. Dan ga je mensen spreken die met hem gewerkt hebben en beelden bekijken. Op basis daarvan maak je dan een beslissing. Dat hij nog geen geweldig Engels spreekt, is niet belangrijk. Voetbal is een universele taal. Het belangrijkste is dat hij zijn boodschap bij de spelers kan overbrengen.

Hij trekt een vergelijking. "Ik vergelijk zijn Engels een beetje met dat van Guardiola toen hij naar Engeland ging. Hij maakt zichzelf verstaanbaar en is duidelijk in wat hij wil, maar hij kan nog wat stappen maken. De voertaal is gewoon Engels, al een paar jaar."

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand