Vertrek Ihattaren lijkt aanstaande: ''Was koud, kil en zakelijk''

Mohamed Ihattaren bij PSV vlak voor zijn vertrek naar Juventus
Mohamed Ihattaren bij PSV vlak voor zijn vertrek naar Juventus Foto: © Pro Shots

Het ziet er nog niet naar uit dat Mohamed Ihattaren weer in de plannen van trainer Roger Schmidt voorkomt, zo is ook Voetbal International opgevallen. Volgens verslaggever Stef de Bont zat er dinsdag 'geen enkele liefde' in de woorden van de trainer over zijn pupil.

Ihattaren lijkt weer genoegen te moeten nemen met een bijrol. "Ook nu is er geen enkele aanleiding om te denken dat hij vandaag tegen Galatasaray zal starten", schrijft de journalist. "Een nieuwe zomer, nieuwe kansen. Maar geldt dat ook voor Ihattaren?"

"Binnen zijn tactisch strijdplan is de pleintjesvoetballer Ihattaren een dissonant", vervolgt De Bont. "Maar vooral die laatste woorden dreunen na. Tactisch, mentaliteit, motivatie. Indirect zegt Schmidt dat deze Ihattaren niet goed genoeg is voor het voetbal dat hij wil spelen."

"Schmidt wil vooruit met PSV. Hij is bovendien niet het type trainer dat toneelstukjes opvoert. Maar als hij ook maar vijf procent vertrouwen had in een toekomstige basisplaats, dan had hij dat door moeten laten klinken in de woorden. Maar Schmidt was koud, kil en zakelijk", blikt de verslaggever terug.

Het is nog maar de vraag of Ihattaren bij PSV blijft. "De transfermarkt is nog ruim een maand geopend en nu weet heel Nederland hoe Schmidt over zijn aanvaller denkt. Daarmee geeft de Duitser, misschien wel bewust, Ihattaren een volgend zetje richting de uitgang. De komende weken worden cruciaal voor de relatie PSV-Ihattaren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
za
7/01
Fortuna Sittard
20:00
Go Ahead Eagles
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand