Verweij: "Koeman ziet dat dan toch als een soort vernedering"

Ronald Koeman in gesprek met de NOS
Ronald Koeman in gesprek met de NOS Foto: © Pro Shots

Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf vinden dat Ronald Koeman een poging moet wagen om Luuk de Jong terug te krijgen in het Nederlands elftal. De spits gaf eerder aan niet meer beschikbaar te zijn.

Driessen vindt dat Koeman contact op moet nemen. "In het belang van het Nederlandse voetbal zou hij dat eigenlijk wel moeten doen", begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Hij zit nu in een fase van zijn carrière waarin alles lukt, maar dat komt ook door alles wat hij heeft meegemaakt. Hij kan echt wel beter meevoetballen als we af en toe denken, ook al ziet het er soms onbeholpen en houterig uit. Als bondscoach zou ik over mijn eigen schaduw heen springen, Luuk de Jong toch bellen en vragen of hij tijd vrij wil maken voor je."

"Je merkte heel erg aan Koeman dat hij het niet leuk vindt als iemand bedankt voor Oranje. Dan gaat hij zeker die speler niet bellen. Dat ziet hij dan toch als een soort vernedering en dat snap ik ook nog wel", reageert Verweij. "Luuk de Jong heeft ook zoiets van: als ze me nodig hebben, dan bellen ze me maar. Maar dan zit je dus in een impasse."

Verweij vindt eerder dat Nigel de Jong het contact moet leggen. "Nigel de Jong is er juist om het belang van het Nederlandse voetbal te dienen. Hij moet misschien tegen Luuk de Jong zeggen: 'Kom een keer naar Zeist.' En tegen Koeman: 'Kun je hem gebruiken? Kom erbij zitten, dan vraag je aan Luuk of hij voor twee of drie wedstrijden terug wil komen.' Ik denk dat het moet gebeuren, en dat Nigel de Jong het initiatief moet nemen", besluit Verweij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
za
9/12
PEC Zwolle
20:00
NEC
za
9/12
AZ
21:00
Almere City
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
zo
10/12
Fortuna Sittard
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand