VIDEO | Eintracht-fans slopen binnenstad Napels met vuurpijlen

De fans van Eintracht Frankfurt hebben zich eerder deze week van hun meest slechte kant laten zien. De binnenstad van Napels werd kort en klein geslagen in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Napoli.

Een politieauto werd in brand gestoken en politie werd uit het niets aangevallen met flessen, rookbommen, metalen palen en vuurpijlen. Vervolgens kwamen fans van Napoli naar het centrum om de fans van Eintracht Frankfurt een lesje te leren. Onderstaand de beelden van de rellen. "Ongeveer 150 Napolitanen vielen onze supporters aan in de binnenstad. Toen sloeg de vlam in de pan. Het eindigde in een lange ruzie met het nodige vuurwerk erbij”, zegt bestuurslid Philipp Reschke van Eintracht. “Het leek erop dat beide groepen echt naar elkaar op zoek waren. We zagen ook een brandende politiewagen. De politie kon overigens niet vertellen wie nou de aanstichter was.”

Napoli sotto assedio pic.twitter.com/Yng8wZ6sub — Francesco Borrelli (@NotizieFrance) March 15, 2023

Shocking scenes currently ongoing in Naples: guerrilla in downtown, a squad of 20 policemen risking their life, as a Eintracht and Atalanta hooligans allied are setting on fire the city. Naples is currently hostage of 300 hooligans pic.twitter.com/yFqgQBmEoc — Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) March 15, 2023

Lees meer: