VIDEO | Feyenoord-fans vallen FC Utrecht aan: "Wat bezielt je dan?"

Feyenoord-hooligans vallen FC Utrecht aan
Feyenoord-hooligans vallen FC Utrecht aan Foto: © Screenshot Voetbal Ultras

Afgelopen woensdag is het tot een gevecht gekomen tussen supporters van FC Utrecht en Feyenoord in de Domstad. De harde kern van de Rotterdammers viel FC Utrecht-fans aan, vlakbij keken kinderen toe.

In een garage in Utrecht werd er door zo'n vijftien fans van de harde kern van FC Utrecht als vrijetijdsbesteding getraind. Op dat moment werden zij verrast door een groep Feyenoorders, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De Rotterdamse hooligans vielen onschuldigen aan en stalen ook een aantal spullen. De politie doet geen onderzoek, omdat de FC Utrecht-fans geen aangifte hebben gedaan.

Een getuige was aan het hardlopen en zag het incident gebeuren. "Ik hoorde veel geschreeuw. Het incident was zo voorbij, maar een aantal mensen die het van dichtbij mee heeft gemaakt, moet zich kapot geschrokken zijn. Ik begreep dat het hen vooral om de groep te doen was, want alle auto's zijn met rust gelaten. Wel liepen kinderen op het sportpark rond, wat bezielt je dan?"

Twee teams van de onder 17 van sportvereniging UVV, vlakbij, schrokken zich kapot. "Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten", zegt voorzitter Sander van Waveren. "Het was een heftig incident. Zoiets zijn we niet gewend natuurlijk. We gaan er vanuit en hopen van harte dat dit ons niet een tweede keer gaat overkomen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand