VIDEO | Vuurwerk bij Franse wedstrijd maar spelers gooien terug

Speler gooit met vuurwerk
Speler gooit met vuurwerk Foto: © Screenshot X

Een wedstrijd in de Ligue 2 is vrijdagavond definitief stilgelegd nadat er rellen onder de toeschouwers uitbraken. De fans gooiden vuurwerk op het veld, maar de spelers gooiden het brandende vuurwerk terug naar de tribune.

Het gaat hier om de wedstrijd tussen Troyes en Valenciennes. De thuisclub, die vorig jaar nog in de Ligue 1 speelde, dreigt dit jaar opnieuw te degraderen, wat zou betekenen dat ze volgend jaar op het derde niveau spelen. De supporters zijn daarom erg boos en lieten dat blijken door vuurwerk op het veld te gooien. Daarna gooiden de spelers het vuurwerk terug. De politie moest komen om de kalmte te herstellen. De wedstrijd werd definitief gestaakt bij een tussenstand van 1-1.

De club is onderdeel van de City Group, die ook de volle laag kreeg van de Franse fans. “Merci City” werd door hen gescandeerd. Troyes heeft laten weten de acties van de supporters die vuurwerk gooiden te veroordelen. “We wachten nu op de beslissing van de voetbalautoriteiten,” liet de club in een statement weten.

Lees meer:
0 reacties