Vier mogelijke opvolgers voor Parsons: "Jonker gooit hoge ogen"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Het avontuur van Mark Parsons bij de OranjeLeeuwinnen was van korte duur. De Brit werd na het tegenvallende EK ontslagen door de KNVB, die nu op zoek moet naar een opvolger.

De naam van assistent-bondscoach Jessica Torny wordt dan al snel genoemd. "Het is zeer de vraag of Torny alsnog doorschuift", schrijft Danielle Pinedo op de website van het NRC. "Zij maakte deel uit van het onfortuinlijke avontuur met Parsons en heeft onder hem niet de ervaring kunnen opdoen die de KNVB bij de vorige benoeming nodig achtte voor een promotie."

"Een coach die wel hoge ogen gooit is, volgens insiders, Andries Jonker", vervolgt Pinedo. "Jonker was begin deze eeuw al korte tijd bondscoach van het vrouwenelftal en heeft ruime ervaring als coach in het mannenvoetbal. Zo was hij onder meer assistent-trainer van Louis van Gaal bij Bayern München en hoofd jeugdopleiding bij Arsenal. In mei besloot Jonker zijn aflopende contract bij Telstar niet te verlengen na drie seizoenen."

Jonker liet eerder al weten dat hij ook gevraagd was om Sarina Wiegman op te volgen bij de OranjeLeeuwinnen, maar dat op dat moment niet wilde. De trainer wilde namelijk nog dagelijks met spelers op het veld staan. "Andere namen die onder kenners rondzingen zijn die van Emma Hayes (de huidige coach van de Chelsea-vrouwen) en die van Daphne Koster, ex-international en sinds 2017 manager van het vrouwenelftal van Ajax", aldus Pindeo.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand