Welkom op onze nieuwe website!

Vijf BH's gestolen bij vrouwenelftal: "Is dit niet vies bedoeld?"

BH's
BH's Foto: © Pixabay

Het eerste vrouwenelftal van ESC in Elburg deed zaterdag na de wedstrijd tegen Swift'64 uit Swifterbant een opvallende ontdekking. Er werden namelijk vijf BH's ontvreemd uit de kleedkamer.

De speelsters van ESC waren behoorlijk uitgelaten na de 13-0 zege, maar in de kleedkamer sloeg de stemming om. "Twee meiden dachten dat ze hun beha waren vergeten, maar toen de derde riep dat ze haar beha miste, dachten we: dit klopt niet", zegt speelster Sanne van Loo in De Stentor. "Ik had zelf in de rust mijn beha alvast klaargelegd voor na de wedstrijd en die was ook weg."

Een teamgenote van de negentienjarige Van Loo had haar telefoon nog in haar tas zitten, maar die was niet weg. "We moesten er eerst heel erg om lachen, maar later kwamen er veel vragen. Is dit niet vies bedoeld? We denken dat het een grapje is, we hopen dat vooral. Anders geeft het wel een beetje een onveilig gevoel..."

"Je verwacht niet dat iemand je beha meeneemt."

ESC kwam er namelijk achter dat het niet de eerste keer was. "In augustus was dat. Toen miste iemand een beha en iemand ondergoed", weet Van Loo nog. "Maar dan denk je gewoon dat je het vergeten bent, of dat het kwijt is geraakt. Dit keer waren er vijf beha's weg, niet van alle speelsters. Ik denk dat iemand er snel wat heeft weggegrist. Iedereen was echt verbaasd."

BH's teruggevonden

De speelsters overwogen aangifte te doen, maar een dag later werden de BH's teruggevonden in Elburg. "Daar lagen ze in een steegje, gewoon op een hoopje. Waarschijnlijk zijn ze nog dezelfde dag daar gedumpt", aldus Van Loo, die niet weet wat ze ervan moet denken. "Je verwacht niet dat iemand je beha meeneemt. Misschien was het iemand die reuring wilde veroorzaken, maar het kan ook vies bedoeld zijn. We weten het niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 okt. 2021, 12:15
Eredivisie
FC Twente -
-
NEC -
zo 24 okt. 2021, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Feyenoord -
zo 24 okt. 2021, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Go Ahead Eagles -
zo 24 okt. 2021, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
zo 24 okt. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 9 30 22
2 PSV 9 10 21
3 FC Utrecht 9 9 17
4 Willem II 9 2 17
5 Feyenoord 8 11 16
Bekijk de hele stand