Vinícius Júnior steunt Feyenoord-aanvaller: "Laten we blijven vechten"

Vinicius Junior
Vinicius Junior Foto: © Pro Shots

De 'rel' rondom Feyenoord-speler Igor Paixão gaat nog even door. De rel ontstond nadat de speler een 'afstammeling van slaven' werd genoemd door de Spaanse krant AS. Inmiddels hebben onder andere Paixão zelf en Real Madrid-superster Vinícius Júnior gereageerd.

Paixão zelf postte afgelopen woensdag zelf een foto op Instagram met daarop een foto van zichzelf met in het Portugees 'onze strijd is dagelijks'. In het onderschrift weidt hij zich verder uit over de teksten van de Spaanse krant, die inmiddels zijn aangepast en verwijderd.

"Ze vermommen zichzelf altijd, ze zijn subtiel, ze zijn slim, maar ze verhullen het niet altijd. Ze zijn niet altijd subtiel en ze zijn niet altijd slim. Soms zijn ze expliciet en uitgesproken, het resultaat van jarenlange straffeloosheid. En ze wachten op het juiste moment om de vooroordelen die ze in zich meedragen te distilleren", begint de Feyenoord-aanvaller in zijn post.

"Deze week was het de beurt aan de krant AS, uit het land waar mijn professionele, levens- en kleurenpartner, Vinicius Junior, speelt" gaat hij verder. "Hij lijdt dagelijks onder de haat van mensen die gewoon niet geleerd hebben om een kwaad te overwinnen dat nooit had mogen bestaan, maar dat al zo lang crimineel is."

Hij eindigt zijn bericht met de volgende woorden: "Subtiel als ze zijn, zullen ze zeggen dat "ik de context verkeerd heb begrepen", en ze zullen het verbloemen door "de tekst offline te halen", en ze zullen dat slim blijven doen, met anderen, en mij tot doelwit maken. Maar dat is niet erg. Want samen zijn we sterker. We zullen altijd sterker zijn. En we zullen nooit meer alleen lopen."

Inmiddels heeft internationale superster en speler van Real Madrid Vinícius Júnior het bericht van Paixão ge-repost. Daarbij stond de tekst: "Laten we blijven vechten".

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand