Virgil van Dijk kijkt vooruit: "Dat hebben we in Qatar écht gemist"

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Voormalig FC Groningen speler en tevens aanvoerder van het Nederlands Elftal, Virgil van Dijk heeft vertrouwen in een mooie afloop van het aanstaande EK. De huidig Liverpool-verdediger benadrukt hoe belangrijk de dynamiek is zowel binnen als buiten de lijnen.

"In Qatar was de sfeer onderling echt wel goed, zaak wordt om dat ook in Duitsland voor elkaar te krijgen", begint Van Dijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat mij betreft gaan we onderling ook weer veel spelletjes spelen, zoals we dat meestal al doen. Zelf ben ik de laatste tijd fan van Rummikub. Mijn vrouw is daar steengoed in, maar ik kan het zelf inmiddels ook wel aardig."

Van Dijk verheugt zich op het aanstaande eindtoernooi. "Het is een heel mooi vooruitzicht dat er weer heel veel Oranje-fans bij zullen zijn. Dat hebben we in Qatar wel echt gemist. Qua sfeer zal het nu geweldig zijn, denk ik."

Volgens Van Dijk breekt er nu een nieuwe fase aan voor het Nederlands elftal. De laatste jaren lag de nadruk vooral op de onderlinge sfeer binnen de spelersgroep. "Dat is ook wel zo, maar het is niet genoeg. We hebben veel jongens die bij grote clubs om de prijzen spelen, dat geloof moet er ook bij Oranje zijn. Van net níét moet het naar naar net wél, daar hoort bij dat je elkaar coacht en corrigeert."

Lees meer:
0 reacties