Virgil van Dijk zeker van zijn zaak: "Gewoon een geldige goal"

Virgil van Dijk en Antoine Griezmann
Virgil van Dijk en Antoine Griezmann Foto: © Pro Shots

Nederland en Frankrijk hebben vrijdagvond de punten gedeeld. Even leek Nederland op voorsprong te komen. Xavi Simons scoorde in de tweede helft, maar na lang overleg met de VAR werd de goal uiteindelijk afgekeurd. 

"Ja, ik kan wel leven met een punt. Naar mijn gevoel was de goal van Xavi Simons die werd afgekeurd wel een geldige goal", reageert Oranje-captain Virgil van Dijk kort na de wedstrijd in gesprek met de NOS. Een punt is wel mooi meegenomen, zo realistisch moeten we wel zijn. We spelen tegen Frankrijk, dus het is volgens mij niet raar dat je het dan in sommige fase van de wedstrijd lastig hebt."

"Ik denk dat de vechtlust die we hebben laten zien, dat dat heel positief is", gaat hij verder. "Nu staan we op vier punten en gaan we verder richting dinsdag tegen Oostenrijk. Op het einde probeerden we goed compact te blijven achterin en Frankrijk nog pijn te doen op de counter. Een paar keer was dat bijna gelukt, maar speelden we het niet goed uit. We verliezen niet en hebben nog steeds alles in eigen hand. Bart (Verbruggen red.) heeft goed gekeept, maar ik denk dat we met z'n allen goed hebben verdedigd."

Lees meer:
0 reacties