Vitesse blijft hoop houden: "Maar heel weinig opties resteren"

Het logo van Vitesse op het Gelredome
Het logo van Vitesse op het Gelredome Foto: © BSR Agency

Maasbrecht Schouten is nog steeds van plan om Vitesse te redden, ondanks een mislukte poging in samenwerking met stadioneigenaar Michael van de Kuit. De Gelderse ondernemer wil echter dat Vitesse eerst aanzienlijke maatregelen neemt voor deze stap realiteit kan worden.

In gesprek met Omroep Gelderland laat Schouten nog 'concreet' te zijn om Vitesse over te nemen. "Inderdaad, mits de begroting volgend seizoen dan wel al zo goed als sluitend wordt." Om dat te bewerkstelligen, is er volgens Schouten een forse sanering nodig. "Veel groter dan de directie tot nu toe beoogt." De ondernemer acht zulke maatregelen nodig om een gezonde fundering te creëren. 

De houding van Schouten is drastisch veranderd ten opzichte van vorig jaar. Destijds verklaarde de ondernemer niet de juiste persoon te zijn om de aandelen van Vitesse van de Russische eigenaren over te nemen. Inmiddels heeft hij zijn standpunt volledig herzien. "De urgentie is nu van dien aard, dat ik mijn geel-zwarte hart wil laten spreken. Ook omdat er nog maar heel weinig opties resteren voor Vitesse."

Schouten heeft een plan voor ogen met de club uit Arnhem. Dat bevat onder meer het inpassen van meer jeugd en het scouten bij de topamateurs in plaats van in de Eredivisie of in het buitenland. "Daarmee kan het spelersbudget fors teruggebracht worden. En dat geldt ook voor andere kosten." Daarmee doelt Schouten op de huur van het stadion. 

Lees meer:
0 reacties