Vitesse verder in de problemen: KNVB zet streep door overname

Het logo van Vitesse op het Gelredome
Het logo van Vitesse op het Gelredome Foto: © BSR Agency

De KNVB heeft het verzoek van Vitesse voor de overname door de Amerikaanse Common Group afgewezen. Dat maakt de voetbalbond woensdag bekend in een officieel statement.

Anderhalf jaar geleden presenteerde de club uit Arnhem vol trots de nieuwe eigenaar Coley Parry, maar al snel bleek dat de overname niet gemakkelijk zou gaan. Na zeven maanden grondig onderzoekt keurt de KNVB de overname van de investeringsmaatschappij alsnog af. "Naar het oordeel van de licentiecommissie is niet gebleken dat de Common Group beschikt over eigen vermogen en is niet duidelijk of de Common Group investeerders heeft. Er is geen inzicht gegeven in de herkomst van het (aan te trekken) geld van de Common Group."

Daarbij moet Vitesse, die seizoen vanwege de dramatische sportieve prestaties hekkensluiter van de Eredivisie, een boete van 100.000 euro betalen. "Deze boete is opgelegd omdat Vitesse de licentiecommissie heeft misleid door haar maandenlang niet te informeren over de beëindiging van de relatie tussen Vitesse en haar bank terwijl Vitesse wist dat dit essentieel was voor de beoordeling van licentiecommissie voor wat betreft voortzetting van de licentie in het nieuwe seizoen", aldus de KNVB.

Vitesse heeft tot volgende week woensdag 21 februari om in hoger beroep te gaan tegen het besluit van de licentiecommissie.

Lees meer:
0 reacties