Vivianne Miedema laat van zich horen: "Heb een paar keer gehuild"

Vivianne Miedema op de tribune bij een wedstrijd van Oranje
Vivianne Miedema op de tribune bij een wedstrijd van Oranje Foto: © Pro Shots

Oranje is begonnen aan het WK vrouwenvoetbal. De Leeuwinnen moeten het in Australië en Nieuw-Zeeland zonder Vivianne Miedema doen. De topspits, herstellende van een zware blessure, heeft via sociale media van zich laten horen.

"Vandaag begint het WK voor mijn teamgenoten. Ik ben een paar keer in het kamp geweest en voel dat ze iets speciaals zijn begonnen. Ik weet dat ze klaar zullen zijn en ik kan niet wachten om alles te zien", schrijft Miedema. "Hoewel ik al ongeveer zeven maanden weet dat ik niet in staat zal zijn om in dit WK te spelen, was het nog steeds behoorlijk zwaar en emotioneel (ja, ik heb tot nu toe een paar keer gehuild) om de eerste paar wedstrijden te zien."

De aanvalster spreekt van een 'nieuwe ervaring'. "Om het van 'de andere kant' te zien en het als fan mee te maken. Zien dat je teamgenoten (voor club en land) het goed doen, maakt me echt trots, maar zorgt er ook voor dat ik er nog meer wil zijn. Ik hoop dat dit WK je laat zien waar voetbal om draait. het gaat over vechten voor gelijkheid en inclusie, naties die samenkomen, jonge meisjes (en jongens) inspireren om te voetballen en mensen over de hele wereld vreugde brengen."

"Maar vooral om te genieten van alle wedstrijden met grote reddingen, ongelooflijke doelpunten en fantastisch voetbal. Dus ik denk dat de cirkel een beetje rond is, van supporteren als klein meisje, naar zelf meerdere toernooien spelen, terug naar het supporteren van de OranjeLeeuwinnen dit WK", aldus Miedema.

Lees meer:
0 reacties