Vloet reageert na dodelijk ongeval: "Ik leef enorm met ze mee"

Oud-PSV'er Rai Vloet is terug bij Heracles Almelo. In de nacht van 13 en 14 november was Vloet betrokken bij een dodelijk ongeval, maar in afwachting van de rechtszaak trainde Vloet maandagochtend voor het eerst weer mee.

"Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan", vertelt Vloet aan Heracles TV. Gedurende de gerechtelijke procedure is Vloet niet beschikbaar voor de media, maar deed bij de media-kanalen van zijn club Heracles zijn verhaal. "Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien", vertelde Vloet.

In de nacht van 13 en 14 november kwam een 4-jarige jongen om het leven bij een ongeluk op de A4 bij Hoofddorp. Later bleek dat Vloet hierbij betrokken was, terwijl hij met een vriend op pad was. Formeel is nog altijd niet bekend wie er achter het stuur heeft gezeten, maar de politie liet wel weten dat er alcohol in het spel was. De familie van het kind is geïnformeerd over de terugkeer van Vloet.

Rai Vloet traint weer mee bij Heracles Almelo
Rai Vloet traint weer mee bij Heracles Almelo Foto: © NESimages

De middenvelder zegt enorm mee te leven met de familie. "Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee", vertelt Vloet. "Wat het ook lastig maakt, is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.”

"We hebben veel met Rai gesproken en juridisch advies ingewonnen", vertelt technisch directeur Tim Gilissen We hebben alles afgewogen en op basis wat we van hem gehoord hebben, hebben we heel plat gezegd niet overwogen hem eruit te gooien. Ik wil wegblijven van de zin: ‘je bent pas schuldig als…’, maar dat is wel waar het hier om gaat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand