Voormalig Eredivisie-hoofdtrainer staat voor nieuwe uitdaging

John van den Brom en Edward Sturing
John van den Brom en Edward Sturing Foto: © Pro Shots

Vitesse ziet in voormalig FC Utrecht en AZ-hoofdtrainer John van den Brom een vooraanstaande kandidaat voor de positie van hoofdtrainer. De voormalige speler van de club staat open voor een nieuwe uitdaging, zelfs als dat betekent dat hij in de Eerste Divisie aan de slag gaat. Op dit moment is er echter nog geen concreet voorstel besproken.

Edward Sturing heeft verklaard dat hij niet langer de rol van hoofdcoach wil vervullen Dat opent de weg voor John van den Brom (57), die momenteel beschikbaar is na zijn tijd bij Lech Poznan in Polen. Voordat hij daar was, was hij trainer bij Al Taawoun in Saoedi-Arabië, KRC Genk, FC Utrecht, AZ en Anderlecht.

Van den Brom, geboren in Amersfoort, was in het seizoen 2011/2012 ook al coach van Vitesse. Hij heeft een verleden als voetballer bij de Arnhemse club, waar hij speelde van 1986 tot 1993 en van 1996 tot 2000.

Van den Brom meldt dat hij al meerdere gesprekken heeft gevoerd met de leiding van Vitesse, en deze gesprekken vonden plaats voordat Edwin Reijntjes als directeur begon in Arnhem. "Ik maak me zorgen om de club”, zo stelt Van den Brom. "Ik wil graag helpen. Het liefst in de Eredivisie, maar ook in de Eerste Divisie. Vitesse wil weer van de regio zijn. Dat is mooi. Maar er is niets concreet. Voor een contract moeten nog wel wat zaken worden geregeld", aldus Van den Brom in gesprek met De Gelderlander.

Lees meer:
0 reacties