Willems: "Zeg toch ook niet dat Johan Derksen geen radio mag maken?"

Jetro Willems was jarenlang te zijn in het Philips Stadion. De vleugelverdediger maakte naam in Eindhoven en bereikte zelfs het Nederlands Elftal in die tijd. Tegenwoordig is hij actief bij Heracles Almelo, waar hij met Voetbalzone de voetbalwereld analyseert.

In de loop der jaren heeft Willems veel voetbalvrienden gemaakt. Zo gaat hij nog veel om met Noa Lang, die tegenwoordig op de vleugel in Eindhoven te vinden is, en niet zonder succes. Lang is naast voetballer ook rapper, waar veel mensen een mening over hebben. "Willems ziet het als een positief iets en trekt zich weinig aan van de kritiek. Als hij het leuk vindt om te doen, moet hij dat lekker doen. Iedereen heeft zijn mening, maar hij moet lekker doen waar hij zich goed bij voelt. Buiten het voetbal om, waarom niet? De een speelt piano, de ander is druk met crypto en die bullshit. Noa rapt."

De oud-international is een modern denkend mens. "Voetbal is van de oude stempel. Vroeger had je dat niet. Dat soort dingen waren taboe. Er is ook gewoon een leven naast het voetbal. Je wil toch niet zeggen dat spelers nog steeds voetballer zijn als ze naar huis gaan? Als een jongen dat leuk vindt om te doen, als dat zijn passie naast het voetbal is, waarom niet? Hij is niet de eerste en ook niet de laatste."

Willems doet er even later nog een schepje bovenop. "Ik vind het te gek voor woorden dat iedereen zegt dat hij normaal moet doen. Verslaggevers en analisten op televisie hebben toch naast hun werk ook dingen die ze leuk vinden om te doen? Johan Derksen bijvoorbeeld, die heeft een eigen radioshow. Ik zeg toch ook niet dat hij geen radio meer mag maken. Als iemand een slechte wedstrijd speelt mag dat gerust benoemd worden. Maar laten we spelers buiten het veld iets meer in hun waarde laten", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
za
9/12
PEC Zwolle
20:00
NEC
za
9/12
AZ
21:00
Almere City
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
zo
10/12
Fortuna Sittard
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand