Waterreus: "Het aantrekken van hem is een meesterzet gebleken"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus is zeer onder de indruk van de prestaties van Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. Bas Sibum voert als trainer van de Limburgers de ranglijst aan en pakte afgelopen weekend de eerste periode.

"Tot een paar weken geleden had ik nog nauwelijks van Bas Sibum gehoord", schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. "Nou ja, ik kende zijn naam. Heb misschien zelfs wel ooit tegen hem gespeeld. Maar daar hield het dan ook meteen mee op. Op de planeet voetbal had Bas Sibum voor mij eenzelfde soort status als Cor Varkevisser, Guus Joppen of Danny Wintjens: je wist van hun bestaan. Maar op straat zou je ze straal voorbijlopen."

"Dat is nu allemaal anders, aangezien het Roda JC voor de wind gaat en de club zondag zelfs – met een beetje hulp van buur VVV – al de eerste prijs in dit KKD-seizoen greep. Ik ben fan van Bas Sibum", aldus Waterreus. "En, nee, dat zit ‘m niet per se in de wijze waarop hij zich manifesteerde na dat vermakelijke voetbalgevecht in Doetinchem (0-0 tegen De Graafschap, red.). Ik betrap me er al een tijdje op dat ik hem graag hoor praten. Zijn bijsluiter in een notendop: inhoudelijk, duidelijk, leergierig en realistisch."

Waterreus geniet weer van Roda JC. "Eindelijk is Roda weer een club die het voetbalverlangen prikkelt. Dat is de verdienste van Sibum. Omdat hij kennelijk de poppetjes op de goede plaats zet. Maar vooral, vermoed ik, omdat hij de taal spreekt waaraan het in Kerkrade zo lang heeft ontbroken. Door al het gedonder brokkelde de gunfactor voor Roda, zelfs bij deze sympathisant uit Brabant, steeds verder af. In die zin is het aantrekken van Sibum een meesterzet gebleken. Met zijn aanraakbaarheid en down to earth-voorkomen belichaamt hij wat Roda ooit was en gelukkig weer begint te worden: een volksclub om van te houden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/12
Fortuna Sittard
20:00
Vitesse
za
2/12
RKC Waalwijk
20:00
Excelsior
za
2/12
Heracles Almelo
21:00
Sparta Rotterdam
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand