Waterreus: "Veel kwalijker dan het sturen van een piemelfoto"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus vindt het heel vreemd dat Ajax heeft overwogen om Marc Overmars terug te laten keren. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax werd vorige week een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag, nadat hij eerder werd weggestuurd bij Ajax. In het boek Ajax in crisis kwam echter naar voren dat de Amsterdamse club spijt had van de beslissing om Overmars weg te sturen.

"Hij mocht terugkomen, de man die – lazen we afgelopen week – ruim driehonderd pagina's aan seksueel getinte WhatsAppberichten had gestuurd naar verschillende vrouwelijke collega's", schrijft Waterreus in zijn column voor De Limburger. "Nou ja, wanneer hij in therapie zou gaan om zo zijn passie voor het maken van dickpics wat te beteugelen. Vrij vertaald: Ajax wilde Overmars een poosje in de kast laten drogen en vervolgens doen alsof alles was vergeven en vergeten."

"Het is, als u het mij vraagt, de hypocrisie ten top", is Waterreus kritisch op Ajax. "Enerzijds schop je met veel bombarie je 'td' de deur uit, omdat je een krachtig signaal wil afgeven aan onder meer de slachtoffers die diegene heeft gemaakt. Om in het geniep tegen diezelfde td te zeggen: Weet je, gappie, kom over een poosje maar weer lekker terug hoor. Hoe dubieus en hoe weinig principieel kun je zijn als werkgever? Alleszeggend is het over het gebrek aan leiderschap, empathie en maatschappelijk besef binnen de club die zich zo graag voorstaat op z'n klasse en collega-clubs niet bij uitzondering de maat neemt."

Waterreus snapt dat het gedrag van Overmars gebagatelliseerd wordt. "Want: iedereen maakt fouten. Want: hij heeft geen oud omaatje beroofd. Hem hiervoor de laan uitsturen valt net zo goed uit te leggen", aldus de oud-international. "Maar wat Ajax nu heeft gedaan is de plank volledig misslaan. Ofwel: eerst een wit voetje halen bij de woke-gemeenschap door Overmars te offeren en ondertussen diezelfde Overmars ertoe bewegen om, na een therapietje, weer bij zijn vrouwelijke collega's aan te schuiven voor de vrijdagmiddagborrel in de Arena. Die schijnheiligheid, die geveinsde politieke correctheid; het is vele malen kwalijker dan het sturen van een piemelfoto."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
za
9/12
PEC Zwolle
20:00
NEC
za
9/12
AZ
21:00
Almere City
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
zo
10/12
Fortuna Sittard
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand