"Weghorst had op moeten hangen toen Manchester United belde"

Rene van der Gijp vindt Wout Weghorst niet geschikt als eerste spits bij Oranje. De analist ziet echter dat Weghorst zelf wel die gedachte heeft. 

“Die kan er niks van, maar hij is wel hartstikke fanatiek”, begint Van der Gijp in Vandaag Inside. De voormalig voetballer denkt dat Weghorst alleen van grote waarde kan zijn als pinchhitter. "Toen Manchester United belde, had Wout eigenlijk ook gelijk op moeten hangen. Hij had moeten zeggen: ‘Je bent verkeerd verbonden'. Dat moet je niet willen. Maar dat doet Wout niet; Wout gaat er voetballen. Wout denkt nu dat hij ons als land verder kan helpen. Dat gaat ‘m niet worden, maar dat geeft niet.

Na twee teleurstellende wedstrijden van Memphis Depay gaat hij tegen Oostenrijk misschien op de bank beginnen. Volgens Van der Gijp heeft Ronald Koeman tegen Weghorst gezegd dat hij tweede spits is. "Dus als Depay niet speelt, durft hij niet Zirkzee op te stellen. Maar dat zou hij wel moeten doen. Weghorst is gewoon een pinchhitter, iemand voor het laatste halfuur of twintig minuten.”

Lees meer:
0 reacties