"Weghorst heeft het idee dat hij wordt ondergewaardeerd door de media"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © Pro Shots

Wout Weghorst liet na Nederland tegen Ierland weten het niet geheel eens te zijn met zijn rol als invaller bij Oranje. Dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Jeroen Stekelenburg.

Stekelenburg vertelt over het interview met Weghorst in de NOS Voetbalpodcast. "In dit geval leek het me logisch om de matchwinner uit te nodigen. Ook omdat hij donderdag had gescoord, deze week heel belangrijk is geweest voor het Nederlands elftal en er nogal wat met hem te bespreken viel. In de tweede helft keerde de wedstrijd natuurlijk helemaal."

Stekelenburg had verwacht een blije Weghorst te zien. "Want je gunt zo’n jongen op dat moment ook wel dat hij het viert, beleeft en dat iedereen een blije speler te zien krijgt. Maar dat ging dus een betere anders. Hij heeft het idee dat hij wordt ondergewaardeerd door ons (media, red.) en mij persoonlijk. Dat kan natuurlijk."

Wout Weghorst
Wout Weghorst maakt geërgerde indruk: "Je bent niet achterlijk" Lees ook

De insteek van het interview was niet kritisch. "Dit was écht het moment om die overwinning te vieren, zeker met hem. Natuurlijk wist ik op dat moment dat er ook wat kritische noten te kraken waren, want het was niet fantastisch. Maar dat was in het gesprek met Weghorst veel minder de insteek en bedoeling, omdat iedereen weet met hoeveel trots hij dat shirt draagt. Als hij dan in een week zó ontzettend belangrijk is geweest voor het Nederlands elftal door twee keer te scoren, dan hoop ik dat dat ook een beetje loskomt."

Stekelenburg heeft wel een idee van hetgeen Weghorst dwarszit. "Ten eerste dat hij het idee heeft dat het ons of mij er op dat moment om gaat om vooral iets los te krijgen over het feit dat hij niet in de basis stond. Het andere is wel wat structureler, want hij heeft gewoon het gevoel dat hij in Nederland wordt ondergewaardeerd."

Hij is anders dan de typisch Nederlandse spits. "Een spits die niet in de lijn past van Cruijff, Van Basten, Bergkamp en in Nederland vaak over het hoofd wordt gezien. Dat is denk ik in grote lijnen wat hij meebracht naar de studio. Dat leidde tot, denk ik, voor veel mensen een niet zo’n prettig interview. Maar nogmaals: dit kan natuurlijk. Deze kant heeft Weghorst ook en die mag hij daar tonen", aldus Stekelenburg.

Lees meer:
0 reacties