Weghorst krijgt bijval: "Was meest intense speler van Bundesliga"

Ajax zou net als FC Twente interesse hebben in Wout Weghorst. Veel mensen vinden hem geen Ajax-spits, maar ESPN-presentator Cristian Willaert kijkt daar anders tegenaan, vertelt hij bij Voetbalpraat.

De presentator geeft aan dat hij niet verbaasd was. “Eigenlijk niet. Ik denk dat toch veel mensen iets hebben van: Weghorst is toch niet iemand met een fluwelen tactiek die je bij Ajax zou verwachten. Je ziet wel dat er wat aan de hand is bij de club. Je kan het wel of niet goed vinden, maar er is wel een bepaalde weg gekozen. Er wordt gemoderniseerd. Dat zie je aan de nieuwe trainer en ook aan de beslissingen die in de opleiding worden genomen. Het De Zerbi-voetbal wordt als maatstaf genomen.”

Sjoerd Mossou en Marciano Vink verbazen zich erover dat de sportpresentator Weghorst daar goed in vindt passen. Daar heeft Willaert echter wel een onderbouwing voor. “In dat voetbal is pressie heel belangrijk en intensiteit is heel belangrijk. Toen hij bij VFL Wolfsburg speelde, kapitein intensiteit van de Bundesliga, de meest intensieve competitie”, aldus de ESPN-presentator.

Lees meer:
0 reacties