Weghorst krijgt sneer: "Onverstandig, onsympathiek en arrogant"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Volgens Hugo Borst heeft het Nederlands elftal een 'gigantisch imagoprobleem'. Dat schrijft hij in het Algemeen Dagblad. Volgens Borst staat het gedrag van Wout Weghorst daar symbool voor.

"Of we nou willen of niet, Wout geeft demonstratief alles. Hij heeft als enige international tijdens het volkslied - op z'n Zuid-Amerikaans - de hand op het hart. Het ziet er potsierlijk uit", schrijft Borst. "Tijdens de wedstrijd vergeet hij nooit waar de camera staat. En na afloop neemt hij kritische journalisten de maat."

Daarmee doelt de columnist op het interview van Weghorst met de NOS. Het beviel de matchwinner tegen Ierland niet dat er werd gesproken over een 'moeilijke wedstrijd' voor Oranje. Hij reageerde fel: "Dat is wat jij belangrijk vindt op dit moment? Het is belangrijk dat wij ons geplaatst hebben voor een hoofdtoernooi. Dat is waar het om gaat en dat hebben we fantastisch gedaan. Maar jij begint jouw tweede vraag al met ‘moeilijke wedstrijd’ erin. Ik vind het jammer dat je direct moet beginnen over een moeilijke wedstrijd", klonk het.

Borst noemt het 'zeer onverstandig, onsympathiek en arrogant' van Weghorst. "Inmiddels weten we dat Weghorst tijdens het interview plotseling wegliep, terugkeerde en de verslaggever cynisch toebeet dat hij zijn zin had gekregen. De toon was agressief. Weghorst wilde dat het tweegesprek niet zou worden uitgezonden. Alsof hij dat kan eisen. De persvoorlichter moest hem wegtrekken."

Hij gaat verder: "Het is absurd, beschamend gedrag van een modale voetballer die losgezongen lijkt van de realiteit. (...) Oranje heeft echt een gigantisch imagoprobleem. Hoe je ook je best doet, het valt niet mee om van dit lelijke, pragmatische en grotendeels onsympathieke Nederlands elftal te houden", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand