Wieffer trots na Oranje-debuut: "Dan had ik je voor gek verklaard"

Mats Wieffer beleeft hoogtijdagen als profvoetballer. Vorig seizoen speelde de middenvelder nog bij Excelsior in de Eerste Divisie en maandagavond maakte hij zijn basisdebuut in het Nederlands elftal.

"Het is allemaal nog wat onwerkelijk, maar ik heb er enorm van genoten", vertelt Wieffer, speler van Feyenoord, na afloop tegenover de NOS. 'Het was een geweldige week. We hebben gewonnen, al hadden we wel wat meer goals moet maken. Gibraltar stond erg laag , dat maakte het heel erg lastig om erdoorheen te spelen" Oranje versloeg Gibraltar dus uiteindelijk. Wieffer speelde ruim zestig minuten. "Ik sta pas sinds kort in de basis van Feyenoord. Het is natuurlijk wel erg snel gegaan met mij. Daar dacht ik wel even aan toen ik vandaag het veld opkwam. Als je dit toen had voorspeld had ik je voor gek verklaard." Schrik was er tijdens het duel nog wel even toen de middenvelder een flinke optater kreeg, van Liam Walker op de enkel van Wieffer. "Dat was een behoorlijke schop. Ik dacht even dat ik m’n been brak, maar gelukkig ging het goed. Het had in ieder geval niets te maken met mijn wissel, want ik wist dat ik een uurtje zou spelen",

Lees meer: