"Wij accepteren dat iemand zegt dat Van Basten een pannenkoek is"

Marco van Basten bij Rondo
Marco van Basten bij Rondo Foto: © Pro Shots

Zeljko Petrovic was jarenlang als speler en (assistent)-trainer actief in Nederland. De huidige bondscoach van Irak is echter nog altijd soms verbaasd over de denkwijze in Nederland.

Petrovic vond het geen probleem om als assistent aan het werk te zijn, maar het ligt er wel aan van wie. "Ik ga niet iedere pannenkoek assisteren", zegt hij in de Volkskrant. "Nee, nee. Wij Nederlanders beseffen soms niet hoe groot mannen als Ruud Gullit zijn. Wij accepteren dat iemand zegt dat Marco van Basten een pannenkoek is. Leuk hè, hè, lachen. Nou, dan kolk ik van binnen. Marco van Basten, hallo."

Hij weet hoe er in het buitenland over zulke oud-spelers wordt gedacht. "Ik ga niets slechts zeggen over Advocaat of Ruud Gullit", geeft hij aan. "In Libanon, Syrië, Irak, waar dan ook, is Cruijff een monument. Vincent van Gogh, Rembrandt, Cruijff. Niet Mark Rutte of Ruud Lubbers, met alle respect."

"Dan zeggen mensen: daar heb je die slijmbal Petro weer. Ja doe-hoe. Ik hoef niet te slijmen, want ik kan met tien euro leven of met tien miljoen euro. Overal heb ik van geproefd. Ik ben al 56 jaar onafhankelijk", aldus Petrovic, die naar eigen zeggen ook gewaardeerd wordt de trainers waaronder hij heeft gewerkt.

"Gullit en Advocaat zeggen: met Petro ga je veilig naar huis. Dat is het grootste compliment in mijn leven. Dat is heilig. Nooit een mes in de rug steken, het allerbelangrijkste voor een assistent."

Dankzij Voetbalverslaafd krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd bij een zege van PSV bij NEC (5x) en Feyenoord bij FC Groningen (6x). Wordt Max Verstappen wereldkampioen, dan kan je 7x je inzet pakken! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Daarnaast krijgen nieuwe en al geregistreerde spelers een Free Bet van 5 euro op Ajax - AZ én een Free Bet van 5 euro bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Pakt Max Verstappen de wereldtitel?!

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
za
28/01
RKC Waalwijk
18:45
FC Emmen
za
28/01
NEC
20:00
Sparta Rotterdam
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 18 27 41
2 AZ 18 16 39
3 PSV 18 22 35
4 FC Twente 18 19 35
5 Ajax 18 27 34
6 Sparta Rotterdam 18 13 32
7 FC Utrecht 18 1 29
Bekijk de hele stand