"Wij accepteren dat iemand zegt dat Van Basten een pannenkoek is"

Marco van Basten bij Rondo
Marco van Basten bij Rondo Foto: © Pro Shots

Zeljko Petrovic was jarenlang als speler en (assistent)-trainer actief in Nederland. De huidige bondscoach van Irak is echter nog altijd soms verbaasd over de denkwijze in Nederland.

Petrovic vond het geen probleem om als assistent aan het werk te zijn, maar het ligt er wel aan van wie. "Ik ga niet iedere pannenkoek assisteren", zegt hij in de Volkskrant. "Nee, nee. Wij Nederlanders beseffen soms niet hoe groot mannen als Ruud Gullit zijn. Wij accepteren dat iemand zegt dat Marco van Basten een pannenkoek is. Leuk hè, hè, lachen. Nou, dan kolk ik van binnen. Marco van Basten, hallo."

Hij weet hoe er in het buitenland over zulke oud-spelers wordt gedacht. "Ik ga niets slechts zeggen over Advocaat of Ruud Gullit", geeft hij aan. "In Libanon, Syrië, Irak, waar dan ook, is Cruijff een monument. Vincent van Gogh, Rembrandt, Cruijff. Niet Mark Rutte of Ruud Lubbers, met alle respect."

"Dan zeggen mensen: daar heb je die slijmbal Petro weer. Ja doe-hoe. Ik hoef niet te slijmen, want ik kan met tien euro leven of met tien miljoen euro. Overal heb ik van geproefd. Ik ben al 56 jaar onafhankelijk", aldus Petrovic, die naar eigen zeggen ook gewaardeerd wordt de trainers waaronder hij heeft gewerkt.

"Gullit en Advocaat zeggen: met Petro ga je veilig naar huis. Dat is het grootste compliment in mijn leven. Dat is heilig. Nooit een mes in de rug steken, het allerbelangrijkste voor een assistent."

Dankzij Voetbalverslaafd krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd bij een zege van PSV bij NEC (5x) en Feyenoord bij FC Groningen (6x). Wordt Max Verstappen wereldkampioen, dan kan je 7x je inzet pakken! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Daarnaast krijgen nieuwe en al geregistreerde spelers een Free Bet van 5 euro op Ajax - AZ én een Free Bet van 5 euro bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Pakt Max Verstappen de wereldtitel?!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand