Wijnaldum bekritiseerd: "Dan wel 8 miljoen euro de Maas in kieperen"

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou is van mening dat het jammer is dat Georginio Wijnaldum heeft gekozen voor een avontuur in Saoedi-Arabië. De columnist van het Algemeen Dagbladgaat ook in op zijn uitspraken over een mogelijke terugkeer naar Feyenoord die niet doorging.

Mossou zegt onder meer de volgende woorden, doelend op Wijnaldum. "Doordat topvoetballers vaak veel verdienen, soms zelfs absurd veel, vinden wij stervelingen dat ze wat gemakzuchtiger met hun geld zouden moeten omgaan. ,,Spoel die miljoenen maar door de wc, beste voetballer, want dan kun je lekker bij ons favoriete clubje komen voetballen.’’ Het is een nogal naïeve, maar ook oneerlijke gedachte."

De journalist zegt dat de international niet goed heeft gehandeld. "Wijnaldum had zijn sportieve carrière ook nooit zo snel moeten vergooien door voor Paris Saint-Germain te kiezen, een club waarvan iedere boerenlul kon uittekenen dat hij er nauwelijks zou gaan spelen. Zijn vertrek naar Saoedi-Arabië, daarna: teleurstellend. Van Wijnaldum hadden we meer verwacht, moreel gezien, maar ook domweg qua sportieve ambities. Wie kiest voor de woestijn, levert per direct zijn jongensdromen in."

"De beroemdste voetballer van de wijk is 33 jaar nu: jong genoeg om nog allerlei romantische keuzes te maken in het leven. Zijn miljoenencontract bij PSG zou komende zomer aflopen, vroeg genoeg om daarna nog een paar jaar bij Sparta, Feyenoord of pakweg RVV Blijdorp te gaan spelen. Wijnaldum stond afgelopen zomer voor een glasheldere keuze. Ofwel minimaal een jaartje doorbijten in Saoedi-Arabië, de kritiek trotseren en je interlandcarrière op het spel zetten. Ofwel nú al terugkeren in de eredivisie, maar dan wel 7 à 8 miljoen euro de Maas in kieperen, stante pede, terwijl je hele familie op de kade staat toe te kijken. Geen enkele voetballer ter wereld had voor het laatste gekozen, en laten we even eerlijk zijn: u of ik ook niet."

Lees meer:
0 reacties