Willem van Hanegem: "Die Ajacieden zijn zich rot geschrokken"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem is nog altijd niet overtuigd van Jordan Henderson. De voormalig international van Nederland zag dat Ajax ook mét de Engelsman grote ruimtes weggaf tegen SC Heerenveen.

"Die bal wel of niet over de lijn in Heerenveen, dat heeft gewoon niemand echt kunnen zien, toch? Dan krijg je de interviews met de spelers, die het ook niet weten en dan hoor je dat het er toch wel erg op leek of de bal zat of niet", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "Nou, en? Het was als bij Japan tegen Spanje tijdens het WK in Qatar. Het is gewoon niet exact vast te stellen."

"In Amsterdam zullen ze deze week hopelijk wel iets verder kijken dan die ene bal die de 3-3 had kunnen opleveren", gaat 'De Kromme' verder. "Want in september lag het open bij Ajax, in november lag het open bij Ajax, in december lag het open bij Ajax en in februari nog steeds. Al die mensen die over elkaar buitelden om te roepen dat Jordan Henderson dat allemaal wel even zou oplossen, die zullen zich rot zijn geschrokken."

"Heerenveen kon voor de pauze opbouwen alsof het een trainingspartijtje was. Met drie, vier balcontacten kwamen ze tot vlak voor de laatste linie bij Ajax. Henderson peddelde er een beetje tussen. Begrijp me niet verkeerd, het was niet alleen zijn schuld. Maar in wedstrijden waarin Ajax ver naar voren wil - dat was vorige week tegen PSV anders en misschien donderdag tegen Bodø/Glimt ook wel - worden de ruimtes enorm groot. Blijkbaar ook met Henderson", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties