Willem van Hanegem valt arbiter aan: "Hij maakt er een circus van"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem is wel klaar met de manier van fluiten van scheidsrechter Bas Nijhuis. De voormalig Feyenoorder ergert zich groen en geel aan de arbiter uit Twente.

"Waar slaat dat toch allemaal op? Dat kun je jezelf ook inmiddels wel afvragen van het fluiten van Bas Nijhuis", begint de geïrriteerde Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Die maakt er onderhand wel echt een circus van. Hij doet wat hij wil, kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet."

"Als er dan iemand klaagt, dreigt hij meteen met geel", gaat de voormalig international van Oranje verder. "En hij geeft ook graag geel voor vasthouden, niet voor schoppen. Op dat gebied lijkt alles toegestaan. Het is toch te gek voor woorden dat trainers voor de wedstrijd zeggen: schop er maar op los vandaag want Bas Nijhuis fluit, dus het kan."

"Dat Fortuna Sittard sprong zo vaak spelers van Feyenoord in de rug of in de zij en Bas vond het allemaal prima. Want hij verkoopt boeken, knalt van kantine naar kantine om geld te verdienen en schuift regelmatig aan in talkshows. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties