Wim Kieft: "Je gaat twijfelen, ook dat werkt heel erg verslavend"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft speelde in zijn carrière voor clubs als Ajax en PSV, maar heeft toch het meest met de stad Amsterdam. Dat betekent echter niet dat de voormalig topscorer tegenwoordig meer met Ajax dan met een andere club heeft. Integendeel zelfs.

"Of ik nog heel fanatiek voor een club ben? Nee, best gek, eigenlijk", vertelt Kieft in de auto aan zangeres Meau in het programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld van de NPO. "Ik heb natuurlijk een heel groot Amsterdams sentiment, omdat ik Amsterdammer ben. Mijn hele jeugd heb ik zowat bij Ajax doorgebracht en ook de eerste jaren van mijn professionele carrière. Maar ik heb ook heel lang in Eindhoven gespeeld bij PSV."

"Daar heb ik het ook zes jaar enorm naar mijn zin gehad. Al betekend dat vooral dat je veel wint. Ik was natuurlijk een doelpuntenmaker, dus ik moest scoren. Als je een tijdje geen doelpunten maakt, dan ga je twijfelen. Ieder jongetje wil de nummer-9 zijn en doelpunten maken. Ook doelpunten maken werkt gewoon heel verslavend", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties