Woerts haalt uit: "Verschrikkelijk, dit kost de clubs 40 miljoen"

Chris Woerts
Chris Woerts Foto: © Pro Shots

Bijna alle clubs in Nederland laten zich inmiddels sponsoren door een gokbedrijf. Volgens de verslavingszorg is het aantal gokkers mede daardoor toegenomen tot een hoogtepunt.

De overheid stelde vorig jaar oktober de gokmarkt open, maar krabbelt nu terug door alle reclamespotjes van de buis en radio te halen. Daarnaast wordt het voor gokbedrijven vanaf 2025 verboden om op de shirts van de clubs te staan. Chris Woerts snapt niet dat de overheid veel te snel de pas geopende online gokmarkt voor sportwedstrijden de nek omdraait.

"Verschrikkelijk", reageert de sportmarketeer in het Algemeen Dagblad. "Ik snap er helemaal niks van. De markt is pas een jaar open. Er zou evaluatie volgen in 2024, maar daar wordt niet eens op gewacht. Er zijn nog niet eens officiële cijfers van een toename van het aantal gokverslaafden."

Woerts bracht zelf diverse clubs in contact met TOTO. De voormalig commercieel directeur van Feyenoord denkt dat het averechts werkt als zulke bedrijven van het shirt verdwijnen. "Hoe moet je zonder reclame als gokker het onderscheid maken tussen onbetrouwbare en betrouwbare gokbedrijven? De openstelling van de gokmarkt was juist bedoeld om gokkers uit de illegaliteit te halen."

Volgens Woerts heeft de overheid in Den Haag een 'stuitend gebrek aan kennis'. "Politici hebben totaal geen besef van wat er gebeurt. En aan het belang van de voetbalclubs wordt al helemaal voorbijgegaan. Dit kost de clubs 40 miljoen euro. Dat dit de concurrentiepositie van de clubs ten opzichte van het buitenland verder verzwakt, interesseert de Tweede Kamer niet."

In het buitenland is shirtsponsoring door gokbedrijven niet verboden. Woerts vindt ook dat de clubs in de Eredivisie de hand in eigen boezem moeten steken. "Had goed naar het buitenland gekeken en was zelf met voorstellen gekomen om beperkingen op te leggen. Zo had je kunnen voorkomen dat criticasters munitie hadden. Bijvoorbeeld maar één partnership met een gokbedrijf per club, maximaal 10 procent van de reclameborden in het stadion of geen gokbedrijven op de voorkant van het shirt. Daar is het nu te laat voor."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
1/02
RKC Waalwijk
20:00
Go Ahead Eagles
vr
3/02
Fortuna Sittard
20:00
Sparta Rotterdam
za
4/02
FC Volendam
18:45
AZ
za
4/02
FC Emmen
20:00
Vitesse
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand