Woerts reageert: "De Boer heeft voor groot gedeelte gelijk over Qatar"

Chris Woerts
Chris Woerts Foto: © Pro Shots

In de online rubriek Koffie met Chris van Vandaag Inside blikt Chris Woerts terug op het tv-optreden van Ronald de Boer bij Jinek.

Ronald de Boer sprak zich woensdagavond uit over de situatie in Qatar. “Dat is uit zijn verband gerukt. Totale onzin. Het is allemaal op een hoop gegooid. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die op de bouw werkt, daar zijn die nummers van gemaakt. Er gaan nou eenmaal mensen dood. Dat is heel triest, maar het gebeurt. Ze geven het gevoel alsof de mensen gewoon van de hitte het stadion zijn afgevallen. Dat is niet zo”, zei De Boer.

De oud-international krijgt hierin bijval van Chris Woerts. "Ik heb het gelezen en ik denk dat Ronald voor een groot gedeelte gelijk heeft. Het is vaak beeldvorming over Qatar. Er worden heel veel toernooien in Qatar gehouden waar Nederlanders aan meedoen en daar hoor je relatief weinig over."

"Wij hebben in Nederland ook 300 jaar gedaan om te komen waar we nu staan. Gelijke mensenrechten, vrouwenrechten enzovoorts. Ik vind dat we te snel oordelen over de situatie in andere landen, terwijl we het in eigen land niet helemaal op orde hebben. Mensen zijn er niet geweest en ze hebben het allemaal van rapporten", vertelt Woerts.

"Natuurlijk mankeert er van alles aan Qatar, maar ook aan Rusland en China. Er mankeert aan heel veel landen iets, ook in Europa. Wij moeten oppassen dat we niet de moraalridder blijven uithangen ten opzichte van andere landen of culturen. Zolang er vliegtuigen uit Qatar landen op Schiphol en we nog delegaties sturen naar Qatar om handel binnen te halen. Wie zijn wij dan om het Nederlands elftal tegen te houden? Dat is hypocriet", sluit Woerts af.

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
1/02
RKC Waalwijk
20:00
Go Ahead Eagles
vr
3/02
Fortuna Sittard
20:00
Sparta Rotterdam
za
4/02
FC Volendam
18:45
AZ
za
4/02
FC Emmen
20:00
Vitesse
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand