Wout Weghorst maakt geërgerde indruk: "Je bent niet achterlijk"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © Pro Shots

Wout Weghorst maakte zondagavond de winnende treffer voor het Nederlands elftal op bezoek bij Ierland. De spits was dolblij met de treffer, maar maakte na afloop een ietwat geërgerde indruk.

Dat had vooral te maken met de kritiek op hem in onder andere de media. "Je bent niet achterlijk. Natuurlijk hoor en lees je alles, daar ontkom je niet meer aan", vertelt Weghorst bij de NOS. "Wat ik daarmee bedoel? Dat is niet altijd positief, toch? Ik hoop dat wij beseffen dat het in het hedendaagse voetbal niet alleen om het mooie, technisch begaafde voetbal gaat. Het gaat om intensiteit. Je moet ervoor zorgen dat je er elke wedstrijd altijd staat, voor de volle 100 procent. Ik denk dat dat ook een kwaliteit is."

"Wij zijn altijd op zoek naar elf technisch begaafde spelers", vervolgt Weghorst. "Dat is typisch Nederlands, maar soms worden er ook andere dingen gevraagd. Je moet het doen met de kwaliteiten die je hebt", aldus de aanvaller, die in Dublin op de bank begon nadat hij eerder als basisspeler al scoorde tegen Griekenland. "Of ik snapte dat ik niet speelde? Nee. Of ik boos was? Boos is niet het goede woord. Ik hoorde het vanochtend en was verrast. Maar er was niet meer bewijsdrang dan normaal."

Lees meer:
0 reacties