Xavi Simons aangepakt na media-boycot: "Dit is toch zielig?"

Xavi Simons in actie namens Oranje
Xavi Simons in actie namens Oranje Foto: © Pro Shots

Xavi Simons heeft besloten de Nederlandse media niet meer te woord te staan. Hij vindt dat er te veel kritiek op hem is. Anco Jansen en Mario Been vinden het besluit van de huidig speler van RB Leipzig apart.

"Die jongen is twintig jaar en kan de druk die wij hem toedichten, dat hij een dragende speler kán worden in Oranje, nog niet aan", zegt Been in het ESPN-programma Voetbalpraat over het mindere spel van Simons in Oranje. De boycot vindt hij apart: "Ze moeten hem influisteren dat dat niet hoort. Ik denk dat hij er een keer bij na moet denken dat kritiek bij het voetbal hoort."

Jansen is harder voor de oud-PSV'er. "Dit is toch zielig? Hij moet dit ook helemaal niet willen, die slachtofferrol. Het is een speler met veel potentie, maar ga gewoon voor die camera staan en laat jouw verhaal horen."

Been is over de kwaliteiten van Simons zeker wel te spreken: "Ik heb hem tegen Real Madrid zien spelen in de Champions League, dat was echt waanzinnig. Hij moet de goede dingen maar tot zich nemen en de slechte dingen laten afglijden. Maar dat wij nog heel veel van deze jongen gaan horen in het shirt van het Nederlands elftal staat wel vast."

Lees meer:
0 reacties